top of page
Obrázek autoraLucie Komárková

Proč je důležité pravidelně kontrolovat zuby vašeho psa

Péče o zuby🦷 je klíčovým prvkem celkového zdraví vašeho psa🐶, ale často je přehlížena nebo podceňována. Pravidelné kontroly zubů vašeho psa jsou však klíčové pro prevenci zubního onemocnění a dalších zdravotních problémů. Zde je několik důvodů, proč byste měli věnovat pozornost zubům vašeho psa a pravidelně je kontrolovat:


1. Prevence zubního onemocnění

Stejně jako u lidí může i u psů dojít k tvorbě zubního plaku a zubního kamene, což může vést k zánětům dásní, paradontitidě a dalším zubním problémům. Pravidelná kontrola zubů🦷 a správná ústní hygiena mohou pomoci předcházet těmto problémům a udržovat zuby vašeho psa zdravé.



2. Prevence bolesti a nepohodlí

Zubní problémy mohou u psů způsobit bolest, nepohodlí a dokonce i problémy s jídlem. Kontrola zubů🦷 vám umožní odhalit příznaky zubních problémů včas a vyhledat veterinární péči, než se problém zhorší a způsobí vašemu psu další utrpení.


3. Prevence dalších zdravotních problémů

Zubní problémy u psů mohou mít dopad na celkové zdraví a mohou být spojeny s řadou dalších zdravotních problémů, včetně onemocnění srdce, ledvin a jater. Pravidelná kontrola zubů🦷 může pomoci předcházet těmto problémům a udržovat celkové zdraví vašeho psa.


4. Udržení svěžího dechu

Zubní problémy mohou být také spojeny s nepříjemným dechem u psů. Pravidelná kontrola zubů a ústní hygiena mohou pomoci udržet dech vašeho psa svěží a příjemný.


5. Dlouhodobá úspora nákladů

Pravidelná kontrola zubů a prevence zubních problémů může vést k úspoře nákladů💰na veterinární péči v dlouhodobém horizontu. Prevence je vždy lepší než léčba, a tak pravidelná kontrola zubů může předcházet závažným problémům, které by vyžadovaly drahou léčbu.



Zajištění správné ústní hygieny🪥 a pravidelné kontroly zubů🦷 jsou zásadní pro zachování zdraví a pohodlí vašeho psa.


Ujistěte se, že zařadíte kontrolu zubů do pravidelného režimu péče o vašeho mazlíčka a neváhejte vyhledat veterinární pomoc👨‍⚕️, pokud si všimnete jakýchkoli známek zubních problémů. Zdravé zuby znamenají šťastného a pohodového psa!

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page