top of page
Obrázek autoraLucie Komárková

Ovoce vhodné pro psa: Zdravé a chutné pochoutky pro vašeho mazlíčka

Ovoce není jen lahodnou pochoutkou pro lidi, ale může být také zdravou dobrotou pro vašeho psa🐶. Mnoho druhů ovoce je plné živin, vlákniny a antioxidantů, které mohou přinést celkové zdravotní výhody pro vašeho mazlíčka. Při výběru ovoce pro svého psa je však důležité zvolit druhy, které jsou bezpečné a dobře stravitelné pro jeho trávicí systém. Zde je seznam vhodného ovoce pro psa:



1. Jablka

Jablka jsou skvělým zdrojem vlákniny, vitaminu C a vitaminu A. Jsou také nízkokalorickou alternativou, která může psům poskytnout osvěžující a zdravou pochoutku. Nezapomeňte však odstranit semena a jádra, která mohou být pro psa toxická.




2. Banány

Banány jsou bohaté na draslík, vlákninu, vitamíny B6 a C. Jsou lehce stravitelné a mohou být dobrou volbou jako pochoutka nebo doplněk stravy pro psa. Rozmačkané nebo nakrájené banány jsou ideální jako rychlá a jednoduchá pamlsková volba.




3. Jahody

Jahody jsou plné antioxidantů, vlákniny a vitamínu C. Jsou chutné a osvěžující a mohou být skvělou pochoutkou pro psa. Můžete je podávat celé nebo rozmačkané jako součást jejich stravy.




4. Meruňky

Meruňky jsou bohaté na vitamín A, vitamín C a vlákninu. Jsou sladké a chutné a mohou být dobrou volbou jako občasné pamlsky pro psa. Pamatujte však, že před podáním musíte odstranit jádro, které může být pro psa nebezpečné.




5. Maliny

Maliny jsou plné antioxidantů a vlákniny. Jsou chutné a osvěžující a mohou poskytnout psům zdravou a výživnou pochoutku. Můžete je podávat čerstvé nebo zmrazené jako chladivou pochoutku v horkých letních dnech.




6. Hrušky

Hrušky jsou bohaté na vlákninu, vitamín C a vitamín K. Jsou lehce stravitelné a mohou být vhodnou volbou pro psy s citlivým trávicím systémem. Pamatujte však, že hrušky obsahují cukry, takže byste je měli podávat psům s mírou.


Je důležité si uvědomit, že i když je toto ovoce pro psy bezpečné a zdravé, měli byste dodržovat správné dávkování a rozmanitost ve stravě vašeho psa. Příliš velké množství ovoce může vést k trávicím potížím nebo nežádoucímu příjmu kalorií. Pokud máte jakékoli pochybnosti ohledně vhodnosti určitého druhu ovoce pro vašeho psa, nebojte se poradit se svým veterinárním lékařem. Užijte si zdravé a chutné pamlsky s vaším mazlíčkem a sledujte, jak si užívá zdravou a vyváženou stravu.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page