top of page
Obrázek autoraLucie Komárková

Máme doma naháče: Speciální požadavky na péči o bezsrstého psa

Pokud máte doma bezsrstého psa, jako je například čínský chocholatý pes nebo mexický naháč, pravděpodobně víte, že péče o něj může být trochu jiná než u psů s tradiční srstí. Bezsrstí psi mají specifické potřeby, pokud jde o péči o jejich kůži, teplo a hygienu. Zde je několik tipů, jak se postarat o vašeho bezsrstého mazlíčka:


1. Ochrana proti slunci

Bezsrstí psi mají citlivou kůži a jsou náchylnější k popáleninám sluncem než psi se srstí. Pokud plánujete trávit čas venku se svým bezsrstým psem, ujistěte se, že mu poskytnete dostatečnou ochranu proti slunci. Používejte opalovací krém pro psy nebo oblečení, které chrání jejich kůži před UV zářením.



2. Péče o kůži

Pravidelná péče o kůži je nezbytná pro bezsrsté psy. Pokud je to možné, vyhýbejte se používání agresivních šamponů nebo chemikálií, které by mohly dráždit jejich citlivou kůži. Místo toho používejte jemné šampony a přípravky určené speciálně pro bezsrsté psy, které hydratují jejich kůži a minimalizují podráždění.


3. Teplotní regulace

Bezsrstí psi mají také sníženou schopnost regulovat svou tělesnou teplotu, což znamená, že jsou náchylnější k přehřátí v horkých podmínkách a k ochlazování v chladných podmínkách. Vezměte to v úvahu při venčení svého bezsrstého psa v horkých letních dnech a zabezpečte mu dostatek stínu a vody. V zimě zase ujistěte se, že je váš pes dobře oblečen a chráněn před chladem.


4. Hydratace

Bezsrstí psi mají tendenci k dehydrataci, zejména v horkém počasí. Ujistěte se, že váš pes má k dispozici dostatek čisté vody k pití po celý den a pravidelně ho nabádáte, aby pili. Můžete také zvážit přidání vlhkého krmiva do jeho stravy, aby mu poskytlo dodatečnou hydrataci.


5. Péče o nehty a kůži

Pravidelně stříhejte nehty a pečlivě sledujte stav kůže vašeho bezsrstého psa. Bezsrstí psi mají větší náchylnost k podráždění a infekcím kůže, takže je důležité pravidelně kontrolovat jejich stav a případně konzultovat s veterinárním lékařem, pokud se objeví jakékoli problémy.


Bezsrstí psi jsou zvláštní a krásní mazlíčci, kteří vyžadují specifickou péči a pozornost. Sledováním těchto tipů a poskytnutím vhodné péče můžete zajistit, že váš bezsrstý pes bude šťastný, zdravý a bude se ve své kůži cítit dobře.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page