top of page
Obrázek autoraLucie Komárková

Jak vybrat správné krmivo pro vašeho psa

Správná výživa je základním kamenem pro zdraví a šťastný život vašeho psa🐶. Jídlo, které poskytujete svému pejskovi, má přímý vliv na jeho energii, vitalitu a dlouhodobé zdraví. Při výběru psího krmiva je důležité vzít v úvahu několik faktorů, aby bylo zajištěno, že vašemu chlupáčovi poskytnete optimální stravu, která vyhovuje jeho individuálním potřebám.



1. Věk a velikost

Prvním krokem při výběru psího krmiva je zvážení věku a velikosti vašeho psa. Štěňata, dospělí psi a senioři mají odlišné potřeby výživy. Pro štěňata je důležité vybrat krmivo s vyváženým poměrem živin, které podporuje růst a vývoj. Dospělí psi potřebují krmivo, které jim poskytne dostatek energie pro každodenní aktivity a udržení optimální váhy. Senioři mohou mít speciální potřeby spojené s pomalejším metabolismem nebo potřebou podpory pro zdraví kloubů a srdce.



2. Aktivita a životní styl

Dalším důležitým faktorem je úroveň aktivity vašeho psa🐕 a jeho životní styl. Psi, kteří jsou velmi aktivní nebo mají rychlejší metabolizmus, potřebují krmivo s vyšším obsahem bílkovin a kalorií. Naopak psi s nižší aktivitou potřebují krmivo s nižším obsahem kalorií, aby nedocházelo k přebytečnému přírůstku váhy.


3. Zdravotní potřeby

Pokud váš pes trpí nějakým zdravotním problémem, je důležité vybrat krmivo, které podporuje jeho zdraví a pomáhá řešit specifické potřeby. Existují krmiva formulovaná pro psy s alergiemi, trávicími problémy, nadváhou, artritidou a dalšími zdravotními obtížemi. Konzultace s veterinárním lékařem vám může pomoci najít nejlepší možnost pro vašeho psa.


4. Kvalita surovin

Při výběru psího krmiva je klíčové zaměřit se na kvalitu surovin. Vyhněte se krmivům obsahujícím levná plniva a umělá barviva. Místo toho hledejte krmiva s vysokým obsahem kvalitních bílkovin, jako jsou maso🥩 a ryby🐟, a přirozených přísad, jako jsou ovoce a zelenina. Čím kvalitnější jsou suroviny, tím lépe je váš pes stráví a využije živiny obsažené ve stravě.


5. Postupné přechody

Pamatujte, že změna stravy by měla být postupná. Náhlé změny ve stravě mohou způsobit trávicí potíže, jako je průjem nebo zvracení. Pokud chcete změnit krmivo svého psa, proveďte změnu postupně během několika dnů, přidáváním nového krmiva do starého v rostoucích poměrech.


Vybrat správné krmivo pro vašeho psa může být zdlouhavý proces, ale investice do zdravé stravy se vyplatí v dlouhodobém zdraví a štěstí vašeho chlupatého přítele. Nezapomeňte se poradit s veterinárním lékařem, pokud máte jakékoliv obavy nebo otázky ohledně výživy vašeho psa.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page